Tessa Stottelaar van YSE: “De website van STRAKX is aansprekender nu.”

YSE werd ingeschakeld om de activiteiten van Stichting STRAKX te ondersteunen. Een mooie samenwerking. “Ik geloof dat ze onze bijdrage wel waardeerden.”

Voor YSE, die jonge talenten een traineeship in het bedrijfsleven biedt, was het niet de eerste keer dat ze hun kennis met een ideële organisatie deelde. Young professional Tessa Stottelaar: “Als we tussen opdrachtgevers in zitten, werken we wel eens vaker voor een goed doel via ons eigen goede doelen team CharitYSE. Via die weg hebben wij ook kennis gemaakt met Impact Matters.” Zo kwam ook de opdracht van STRAKX eind vorig jaar op hun pad.

Jeugdtrauma
STRAKX zet zich in voor volwassenen die lijden aan de gevolgen van psychische en fysieke mishandeling, verwaarlozing en seksueel geweld in hun kindertijd. Ook steunt de stichting onderzoek en richt het dit jaar het eerste Traumacentrum op.
De vraag van STRAKX aan YSE was helder: de website moest toegankelijker gemaakt worden met duidelijk taalgebruik en dito teksten. Een opdracht die Stottelaar op het lijf was geschreven. Zij studeerde Neerlandistiek en Engels aan de universiteiten van Amsterdam en Leiden en werkte daarna o.a. bij een uitgever.
Stottelaar wierp een frisse blik op de site. “Die moest aangepast worden en de teksten moesten herschreven worden. Die waren voor heel veel verschillende doelgroepen gemaakt en liepen daarom door elkaar. Die heb ik aangepast.”

Eén van de uitdagingen was het in kaart brengen van die doelgroepen, waaronder potentiële cliënten en sponsoren. “Het lastige was dat die verschillende doelen hebben. Dat heb ik samen met de directeur van STRAKX in kaart gebracht en op basis daarvan de nieuwe structuur en teksten bedacht,”

Prettige samenwerking
Tien dagdelen besteedde Stottelaar aan haar werk voor STRAKX. De young professional is positief over de samenwerking..
“Voor mij was het heel leerzaam. En zij vonden het op hun beurt leuk om met een jong iemand samen te werken. Ik geloof dat ze blij waren met de hulp van YSE. Zelf vond ik de samenwerking met Martijne (oprichter en directeur van STRAKX, red.) erg prettig.”

“STRAKX is de enige organisatie in Nederland op het gebied van traumahulp voor volwassenen die nog kampen met de gevolgen van een jeugdtrauma, voor zover ik weet”, stelt Stottelaar. “Waar de organisatie zich op richt, betreft een complexe problematiek die een psychische en lichamelijke component heeft. STRAKX wil uiteindelijk toe naar een multidisciplinaire benadering. Sommige cliënten krijgen op dit moment niet de juiste behandeling. Dat is een slechte zaak..

Benadering klanten
“Dus vind ik het heel mooi wat STRAKX doet ”, concludeert Stottelaar. “En leuk hoe Impact Matters dat faciliteert. Ik heb het idee dat Impact Matters op een vergelijkbare manier als ik naar klanten kijkt. Ook al is het doel anders. Mooi om mee te maken.”

www.yse.nl en www.strakxisnu.nl

Interview: Nicole Mulders, journaliste
maart 2019

Verschenen op https://www.impactmatters.nl/index.php/cms_categorie/84082/bb/1/id/84082