De Nieuwe Winkel uit Nijmegen: “Het tijdperk van planten breekt aan”

We sluiten het drieluik over de relatie tussen duurzaamheid en veganisme af met De Nieuwe Winkel uit Nijmegen. Die heeft (als eerste restaurant in de Gelderse stad) laatst een rode Michelinster gekregen. En daarnaast ook een groene Michelinster. “Er is een omslag gaande in de culinaire wereld.”

Gepassioneerd en concessieloos, zo mag chef-kok Emile van der Staak genoemd worden. Volgens de eigenaar van De Nieuwe Winkel draagt zijn manier van koken bij aan een gezondere planeet. Michelin heeft dat ook ontdekt. Eerder was er geen voorbeeld. De Nieuwe Winkel is de eerste in zijn soort. “Ik was blij verrast. Ik dacht bij Michelin aan de traditionele keuken en dito gedekte tafel. Het tij lijkt nu gekeerd.”

lees het volledige artikel op De Nieuwe Winkel uit Nijmegen: “Het tijdperk van planten breekt aan” (dehippevegetarier.nl)