‘Dankzij mijn vader mezelf geworden’

Kessel – Door drs. Nicole Mulders – Familiebedrijven. Ze zijn goed voor ruim veertig procent van de werkgelegenheid in ons land. Het zijn survivors. Ze varen vaak een eigenzinnige koers en richten zich, generatie na generatie, op de continuïteit van hun onderneming.

Vader en dochter vullen elkaars sterke en zwakke punten aan

Gedrevenheid kenmerkt hen beiden. En veel enthousiasme. Vader Hans en dochter Danielle Van Geel van Maconed werken al sinds jaar en dag samen. “Ik ben trots op haar, ja. Ze is mijn enige kind. Ze straalt enthousiasme uit. En dat straalt weer op anderen over”, aldus Van Geel senior. “Mijn vader is een brok optimisme. En hij gaat door, wat er ook op zijn weg komt”, vertelt zijn dochter. Van Geel senior: “Klopt. Je moet dingen positief bekijken.” Zijn gedrevenheid herkent Van Geel junior bij haar zelf. “Maar mijn vader gaat een stap verder. Ik hecht óók aan mijn – beperkte – vrije tijd.” Senior: “Mijn werk is mijn hobby.”

Flexibiliteit kan hen beiden niet worden ontzegd. De makelaardij, het geesteskind van dochter Van Geel, is vanwege de financiële crisis even op een laag pitje gezet. “Het is wel mijn droom daar later helemaal voor te gaan. Mijn vader adviseerde me om me nu op andere zaken te richten.” Dat werd Maconed van vader Hans, een organisatie die advies geeft op het gebied van crisismanagement. Maconed koopt veelvuldig ter overname aangeboden bedrijven en begeleidt ze naar een winstgevende balans. Dochter Danielle is allround medewerker, en stelt onder andere de administratie in de overgenomen bedrijven op orde. Crisismanagement is iets waar Van Geel senior zijn sporen inmiddels al ruimschoots in had verdiend . “Voor de makelaardij is het nu geen gunstige tijd. Dan moet je je beraden op iets anders. Zo simpel is het”, aldus de ondernemer. “Crisismanagement is helemaal zijn ding”, aldus zijn dochter. Beiden zien hun samenwerking vooral als positief. “Ik ken mijn dochter”, aldus Van Geel senior, die in haar pubertijd ook met haar samenwerkte in één van zijn bedrijven. “Ik weet haar goede kanten, en de minder goede. Wat niet haar sterkste punt is, moet ze gewoon delegeren aan iemand die daar wel sterk in is.” Werk en privé lopen continue door elkaar heen. “Wanneer ik een etentje bij mijn ouders heb, is het soms onvermijdelijk dat we het toch even over de zaak hebben. Dat kan wel eens hoog oplopen”, aldus Van Geel junior.

Volgens haar vader hebben werkgevers vaak de neiging hun personeel klein te houden. “Er zit veel meer in dan er bij de meesten uitkomt. Ik probeer mijn medewerkers veel vrijheid te geven.” Zijn dochter beaamt dat: “Van geen enkele werkgever kan ik zoveel leren als van hem. Die ruimte is er. Hij verwacht veel van me, dat wel. Maar ik ben veranderd. Meer mezelf geworden. In vorige baantjes kon ik nooit mijn draai vinden. Die heb ik nu wel gevonden.” Info: www.maconed.com

 

Tips voor pa als directeur

– Geef familiezaken net zoveel aandacht als je aan je klanten zou geven.

– Verander van directeur in overleg.

–  Probeer niet alle problemen van het familiebedrijf in je eentje op te lossen.

Uit: Familie bv, Larry & Laura Colin, Spectrum

 

april 2009, Midden / Noord