To know, to like and to trust

Digitaal communiceren

Venray – De kracht van internet, zoals sociale media, is dat mensen over je als onderneming of persoon praten. Vergelijk de reclame van Coca Cola in de media. Het merk zorgt door die aandacht nauwelijks voor nieuwe naamsbekendheid, maar wel dat het merk blijft bestaan in de hoofden van mensen. “Het is belangrijk aanwezig te zijn op internet.” Aldus Frank Zegers, directeur van internetmarketingbedrijf Doors International.

 

Internetmarketing: krijg antwoord op de vragen die er toe doen.

‘De marketing van een bedrijf is nog te vaak ondergebracht bij de directeur of secretaresse. Maar die hebben daar meestal geen verstand van.’

“Je moet zorgen dat je top of mind bent bij je klanten. Vijf tot zeven klantcontacten per jaar (al dan niet per internet) zijn nodig om in beeld te blijven”, aldus Zegers.
Uit de contacten van Doors International met hun doelgroep – het MKB – blijkt dat een groep ondernemers niet op internet te vinden is. “Doodzonde”.

Marketing 
Doors International is meer dan enkel een promotor van internet. Met een marketingplan onderbouwt het bedrijf de gewenste communicatievoorstellen voor een klant. “Voor een doelgroep die je nog niet kent, zijn sociale media handig, maar ook het versturen van mails of het plegen van een telefoontje.” Een vaakgehoorde ‘klacht’ van ondernemers is dat bijvoorbeeld Facebook niets oplevert bij klanten. “Maar de vraag is dan of ze er wel goed mee omgaan.” Over sociale media is Zegers ook duidelijk: “Het is een kwestie van to know, to like and to trust. Mensen moeten je eerst leren kennen, dan aardig gaan vinden en uiteindelijk vertrouwen. Zo simpel is het.” En sociale media ziet hij eenvoudigweg als een contact tussen mensen. Het is een extra communicatiekanaal. “Als je die communicatie op een andere manier vindt, is dat ook goed. Als je geen affiniteit met internet hebt, moet je er niets mee doen.”

Wat zijn eigenlijk de meest gemaakte fouten van bedrijven, op het gebied van internet? Het probleem volgens Zegers is dat veel ondernemers hun website puur richten op de verkoop. Terwijl mensen juist googelen voor informatie over onderwerpen. En zo, al dan niet toevallig, bij een bedrijf terecht komen. “Een website is onmisbaar voor een ondernemer. Sommige bedrijven vertellen ons dat bijna niemand op internet bestelt. Maar het blijft belangrijk om aanwezig te zijn. 95 procent van de gebruikers van internet googelt als die iets wil opzoeken. Het vinden van informatie via internet, gebeurt óók als je als ondernemer een intensief contact met je klanten hebt. Daarin vergissen ze zich soms.”

Promotie bedrijfsgebouw 
Wat ook fout is: “Een onderneming die op haar website alleen een foto laat zien van het bedrijfsgebouw en de directeur. Prominent in beeld en geïllustreerd met een tekst als ‘We zijn een betrokken partij die de oplossing heeft voor al uw problemen.” En vaak is de marketing van een bedrijf ondergebracht bij de directeur of secretaresse. “Maar die hebben daar meestal geen verstand van. Soms is er een goed geschoolde persoon met kennis van zaken. Dat is echt veel verstandiger.” Wat Zegers jammer vindt, is dat er geen opleiding op het gebied van internetmarketing is. “Daar moet echt verandering in komen.”

Vanzelfsprekend zal de omgang met het internet impact hebben op het onderwijs. “Dat gaat veranderen. Scholen zijn niet langer kennisinstituten. Rijtjes uit je hoofd leren is zinloos. Leraren hebben niet langer alle antwoorden in huis. Ze moeten leerlingen vooral sociale vaardigheden meegeven. Ik sta dan ook achter het idee van de Steve Jobs-scholen (waarbij leerlingen onderwijs op scholen krijgen met hulp van computers, red.).” Denkt Zegers dat iedereen de verandering naar het digitaal communiceren aan kan? “Dat is afhankelijk van het soort werknemer en het soort bedrijf. Het is geschikter voor hoogopgeleide, minder traditioneel denkende ondernemers. Maar digitaal communiceren is absoluut de toekomst. Daar is geen twijfel over mogelijk.”

Tekst: Drs. Nicole Mulders 

Doors International is een internationaal marketing specialist, vooral gericht op het MKB met ondernemingen onder twintig personeelsleden. Het bedrijf, met vestigingen in Weert en Nijmegen, is gespecialiseerd in internetmarketing, het beheren van een website en de Google-vindbaarheid van ondernemingen. Directeur Frank Zegers studeerde chemie maar “wist tijdens mijn studie al dat het vak van scheikundige niets voor me was.” Hij is daarna vrij snel via zijn werk in het vak van internetmarketing gerold. 

oktober 2013, Midden / Noord