‘Ze is goed in vriendschap sluiten met haar klanten’

Chantal van Kessel is zakenvrouw Noord-Limburg

Venlo – Door drs. Nicole Mulders – Chantal van Kessel is onlangs verkozen tot dé Zakenvrouw Noord-Limburg. Daartoe werd ze uitgeroepen tijdens een feestelijke bijeenkomst op 22 mei in het Congrespaviljoen op het Floriadeterrein. Afgaande op het oorverdovend applaus na de bekendmaking: een zeer goede keuze.

 

In het midden winnares Chantal Van Kessel, geflankeerd door de andere genomineerden Margot Zeevenhoven (l) en Maja Kateman-van Opbergen.

 

Het publiek bracht door het invullen van een kaart eenderde stem in; tweederde stem was voor de jury, bestaande uit prominente ondernemers. Chantal van Kessel, directeur/eigenaar van Interior by, streed samen met de andere twee finalisten, Margot Zeevenhoven van Olympia Uitzendbureau en Maja Kateman van reisbureau Vice Versa, om de titel. Van Kessel nam in 2011 het bedrijf Jos van Rensen Interieurmakers volledig over. Interior by vervaardigt interieurs op maat voor het hogere marktsegment. Dat doet ze zeer deskundig volgens juryvoorzitter Carla Pluijmaekers, voorzitter van de Kamer van Koophandel Limburg.

Kracht van vrouwen
De avond opende officieel met een fotopresentatie van bekende, succesvolle vrouwen, zoals Moeder Theresa, Angela Merkel en Oprah Winfrey, gevolgd door foto’s van de drie finalisten. Voorzitter van de Stichting Zakenvrouw Noord-Limburg Ingrid van Kempen wees op de kracht van vrouwen tot verbinden. Ze zei dat “we met vrouwelijk ondernemerschap goud in handen hebben, waar we gebruik van moeten maken”.

Van Kessel & Feng Shui
Een leuk intermezzo vormde performer Dick Evers. Als kenner van de Chinese filosofie Feng Shui – die de relatie mens en ruimte bestudeert – wist hij Van Kessel te typeren als iemand die goed is in het sluiten van vriendschap met klanten en zich in hen verdiept. Ze illustreert dit met het voorbeeld van een klant die na een eerste kennismaking vooral voor haar bedrijf koos vanwege haar persoonlijke presentatie.

Goede sfeer
De sfeer zat er goed in, onder meer door de afwisselende presentaties van de kandidaten, opzwepende muziek van dj JP/PA in de pauze, en niet in de laatste plaats tijdens het wervelende optreden van de Italiaans-Nederlandse cabaretière Veronique Sodano. Zij vroeg zich af of er ‘echte’ mannen in het publiek waren, waarop zij op een man afliep die zijn hand opstak. Zij zei ‘Bernardo’ mee te willen nemen naar haar geliefde Rome en zei hem te waarderen vanwege zijn borsthaar, waar ze ’s nachts “gretig de kruimels van af zou halen”.

Egocentrisme
Leuk, opvallend detail: van de, naar schatting, vijfhonderd gasten was ongeveer de helft mannelijk. Ook opvallend: Dick Evers noemde bij alle drie finalisten ‘egocentrisme’ als karaktereigenschap…

De verkiezing tot Zakenvrouw Noord-Limburg is in 2012 in het leven geroepen. De stichting Zakenvrouw Noord-Limburg wil hiermee vrouwelijk ondernemerschap, vrouwelijk management, vrouwelijke energie en vrouwelijke zakenemotie stimuleren en ontwikkelen. Volgens voorzitter Ingrid van Kempen is het verschil tussen mannen en vrouwen dat deze laatste eerder naar hun buikgevoel luisteren; ze handelen meer vanuit hun intuïtie. Volgens Van Kempen is er een goede synergie in bedrijven wanneer vrouwen en mannen er samenwerken.

mei 2012, Midden / Noord